Ha úgy érzed, nagyon el vagy kenődve, szeretnél több segítséget annál, mint csak olvasni a témáról, ha eldöntötted, hogy szakemberhez fordulsz, akire rá mernéd bízni magad, de nem tudod, hogy merre indulj el, ebben az esetben nézd végig az alábbi listát és válaszd ki azt, akiről úgy érzed, a te embered. Régről, illetve a szülés utáni időszakból ismerem a felsorolt szakembereket. A talpra állásban, a nehéz helyzet feldolgozásában, a lelki gyógyulásban legalább olyan komoly kapaszkodót jelentettek, mint a családom. A szorongásomat  oldotta, hogy egyrészt  jó szakemberek – akiknek a tudásában bízhatok – illetve  gyakorló szülők – akik tapasztalatból tudták, hogy min megyek keresztül – álltak mellettem. Nagyon őszintén és maximális bizalommal ajánlom őket! És kérlek, ne húzd az időt! Pár hét hullámvölgy is elég romboló lehet, nem szégyen a segítségkérés, sőt…inkább azt mutatja, hogy érett személyiség vagy, aki felismeri, hogy segítségre szorul, és mer változtatni a helyzetén.

Debrecen

Almási Ildikó – pszichodeb.hu, 06-30-4498230 klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 

Húsz éve ismertem meg Ildikót. Mind szakemberként, mind pedig emberileg a legmélyebb bizalommal és tisztelettel vagyok felé, mindig számíthattam rá, én is, családom is nagyon hálásak vagyunk a segítségnyújtásáért. Melegen ajánlom annak, aki egy nagyon jó pszichológus segítségével szeretné a lelki gubancait kibogozni.

Dr. Szolnoki Andrea – www.mentamed.hu, pszichiáter, pszichoterapeuta 06-30-2194882

Kimerülten és kétségbeesetten kerestem fel a doktornőt, akit egy nagyon elismert szülés-nőgyógyász ajánlott. Magas szintű szakmaisága mellett egy nyugodt, stabil embert ismertem meg, aki bármikor elérhető telefonon és nagyon támogató légkörben nyújt segítséget.

Ferenczy Beátadúla, pszichológus és családterapeuta 30-833-5562

Almási Ildikó ajánlotta Ferenczy Beát, aki nagyon jó gyermekpszichológusként, dúlaként számon tartott szakember.

Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika  52-255-144-55683

Szülészeti-nőgyógyászati pszichoszomatika, sikertelen terhesség, gyermekágyi depresszió, meddőség

Dr Szabó Csaba – drszabocsaba.hu – pszichológus – hipnózis, autogén tréning, meditáció

Hipnózis terápiába jártam Csabához,  egyik alappillére volt a gyógyulásomnak, és a pozitív lelki változás képességébe vetett hite sokat lendített az állapotomon. A terápia során kapott hanganyagokat a mai napig használom.

Kineziológia

Ha nem szeretnél pszichológushoz/pszichiáterhez menni, de szükségét érzed valakinek, aki segít a feszültség/szorongásoldásban, segít megértened a helyzetedet, állapotodat, és támogat a nehéz időszakban, akkor keresd meg Zsuzsát vagy Balázst, attól függően, hogy férfival vagy női segítővel szeretnél dolgozni. Zsu egy földre szállt angyal, a legkomolyabb segítőim egyike, mindig számíthatok az érzékenységére, szeretetére és  tudására. Balázs a férjem, két lábbal a földön áll, nyugalmat, stabilitást sugároz és rendkívül elhivatott kineziológia ügyben.

Hőgye Zsuzsakineziológiai tanácsadás 06-30-5382064

Tőgyi Balázs – kineziológiai tanácsadás 06-20-4207125

Budapest

Müller Zsófiawww.kikotorendelo.hu, 06-30-2746932 gyermek és ifjúsági szakpszichológus, felnőtt pszichoterapeuta

Várandósan ismertem meg Müller Zsófit kapcsolatanalízis során, és  szülés után is fordulhattam hozzá, nyitott és bátorító volt velem, őszinte segítő szándékot éreztem felőle.

Dr. Erős Erikawww.dreros.hu, 06-30-5099677 pszichiáter, neurológus, sexual-medicina szakember

Két hónappal a szülés után kerestem fel Erős doktornőt Budapesten, akit egy szakmailag nagyon elismert debreceni nőgyógyász ajánlott. A gyermekágyi időszak feldolgozása vele indult, nagy kapaszkodót jelentettek számomra a heti találkozóink, a gyógyulásomat nagyon nagy részben neki köszönhetem, hiszen a gyermekágyi időszak az egyik szakterülete.

Dr. Korcsmáros Magdahttp://phoenixselfness.hu, 06-20-9672761 pszichológus, Hellinger családállító terapeuta

Magda néni a másik „bölcs öreg”, akinek élettapasztalata és szakmai tudása együtt az egyik legfontosabb fonal a védőhálómban. Családállítás témában csak őt ajánlom, országos szinten tartom a legjobb terapeutának.